2013. március 25., hétfő

Nanushka



Nanushka
2013 Tavasz/Nyár

A Nanushka 2013-as tavasz/nyári kollekcióját a magyar népmesék misztikus világa ihlette.
A mese a lélekfejlődés természetes közege. Sokrétű tanításuk nem csak a gyermeki személyiségfejlődéshez, de a felnőtt ember útkeresésében is támaszt nyújt. A mesék jelképrendszere kiállta az idő és a történelmi viharok próbáját, így bölcsessége mai is iránymutatásként szolgálhat az igazságkereső ember számára.
Sándor Szandra tervező ruháin egy klasszikus Benedek Elek mese, a Világszép Nádszál Kisasszony varázslatos története elevenedik meg. A mesében egy királyfi útra kel, hogy megtalálja a Múlhatatlanul Szépet. Nem törődik a bátortalanító szavakkal, átszeli a Fekete-tengert, sárkányokkal küzd, de a Nap pitvarán túl végül kiszabadítja Kerek e Világon a legszebb királykisasszonyt nádszálbörtönéből.
Egy szimbólumokkal teli történet, amelyet a tervező a tradicionális anyagokon és szabásokon, és ezek sajátos használatán keresztül emelt át a kollekcióba. A ruhákhoz készült egy egyedi minta, amelyben megjelenik az ifjú királyfi és a nádszálba zárt világszép királyleány egész története.
Tavaszi farmer kabátok, ingek, pólók, dzsekik, blézerek, koktél - és ingruhák, könnyed esésű selyem szoknyák, shortok, szűk és bő szárú nadrágok alkotják a közel hatvan darabos kollekciót, a kiegészítők között pedig a ruhákra rímelő ékszerek, övek, cipők és táskák. A kollekció talán legszebb darabja a fekete szőttes csipkéből készült koktél ruha, melynek megmunkált anyagfelületén a ruhákat összefonó történet absztrakt vonalai rajzolódnak ki.
Arany, bronz, és rezes színpaletta, és friss, könnyű anyagok - mint a pamutvászon, a selyem-muszlin, pliszírozott dzsörzé és kézi szőttesek - alkotják a tavasz/nyári kollekció világát, amely tradicionálisan magyar de téveszthetetlenül Nanushka.

















XOXO


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése